Allmänmedåkare Biski

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva biskiåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra biski i alla för biski godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell biskiåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i biskin. Kursen börjar med en kvällsträff kvällen innan utbildningsstart. I utbildningspriset ingår löner till instruktörerna och utbildningsmaterial, intyg och certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Kursinnehåll

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva biskiåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra biski i alla för biski godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell biskiåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i biskin. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart. Denna licens är giltig i 3 år. Sedan krävs kursen Allmänmedåkare biski uppdatering, eller om allmänmedåkaren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en biski i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Kursfakta

  • Kurslängd: 4
  • Förkunskaper: Du skall vara en god skidåkare.
  • Kursmål: Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra biski i alla för biski godkända nedfarter
  • Kursavgift exkl moms: 5.350 kr
    Kursavgift inkl moms: 6.688 kr
Det finns för närvarande inga tillgängliga kurstillfällen.
<