Allmänmedåkare skicart

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en kvällsträff kvällen innan utbildningsstart. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter I utbildningspriset ingår löner till instruktörerna och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Kursinnehåll

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart. Denna licens är giltig i 3 år. Sedan krävs kursen Allmänmedåkare skicart uppdatering, eller om allmänmedåkaren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Kursfakta

  • Kurslängd: 4
  • Förkunskaper: Du skall var en god skidåkare.
  • Kursmål: Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter
  • Kursavgift exkl moms: 5.350 kr
    Kursavgift inkl moms: 6.688 kr
Det finns för närvarande inga tillgängliga kurstillfällen.
<