Pistmaskin – Utbildningsbevis

Utbildningen vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som behöver en uppfräschning av kunskaperna. Från och med säsongen 2005-06 utfärdar SLAO utbildningsbevis för pistmaskin efter genomförd och godkänd utbildning. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Sedan införandet av förarbevis har branschen tillåtit förare med lång erfarenhet av att köra och underhålla pistmaskiner ansöka om förarbevis utan att medverkat på en förarbevisutbildning. Från och med säsongen 2013-14 är den övergångsperioden över och krav på utbildning för förarbevis införs. Observera att utbildningen är öppen endast från deltagare anmälda får SLAOs medlemmar, övriga i mån av plats. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAOs medlemssidor. Kursmål: Genomgång av bestämmelser och regler, maskinens olika funktioner, checklistor, felsökning, genomgång av hydraulsystem och allmän maskinteori, skötseltips. Körteknik, vägval, körekonomi. Arbete med olika red- skap och dess inverkan. Körövningar med instruktör. Kort om sommarunderhåll samt översyn av uppställd pistmaskin. I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Kursinnehåll

Utbildningen vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som behöver en uppfräschning av kunskaperna. Från och med säsongen 2005-06 utfärdar SLAO utbildningsbevis för pistmaskin efter genomförd och godkänd utbildning. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAOs hemsida. Sedan införandet av förarbevis har branschen tillåtit förare med lång erfarenhet av att köra och underhålla pistmaskiner ansöka om förarbevis utan att ha medverkat i en förarbevisutbildning. Från och med säsongen 2013-14 är den övergångsperioden över och krav på utbildning för förarbevis införs. Kursens delar: genomgång av bestämmelser och regler, maskinens olika funktioner, checklistor, felsökning, genomgång av hydraulsystem och allmän maskinteori, skötseltips. Körteknik, vägval, körekonomi och körövningar med instruktör. Arbete med olika redskap och dess inverkan. Kort om sommarunderhåll samt översyn av uppställd pistmaskin. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.Boende och mat för utbildningarna i Idre.Boende med avreesestäd och linne, boende i lägenhet, del i dubbelrum, frukost och middag, pris per person från 1995kr ink. moms.För att få föreslaget pris ska alternativet bokas minst 3 veckor innan utbildningsstart.Fika och lunch i Idre.I utbildningspriset i Idre ingår fika och lunch som är obligatoriskt. Pris 585 kr per person excl. moms. Kostnaden är inkluderad i utbildningspriset för utbildningarna i Idre.Pris för kursen i Idre, 4535kr excl. moms.

Kursfakta

  • Kurslängd: 3
  • Förkunskaper: B-körkort.
  • Kursmål: Genomgång av bestämmelser och regler, maskinens olika funktioner, checklistor, felsökning, genomgång av hydraulsystem och allmän maskinteori, skötseltips. Körteknik, vägval, körekonomi. Arbete med olika red- skap och dess inverkan. Körövningar med instruktör. Kort om sommarunderhåll samt översyn av uppställd pistmaskin.
Det finns för närvarande inga tillgängliga kurstillfällen.
<