Nyhetsbrev via e-post

Vår huvudsakliga informationskanal till våra medlemmar och andra intressenter är vårt digitala nyhetsbrev. Under högsäsong kommer cirka ett brev per vecka och under lågsäsong vid behov.

Vi hälsar alla medlemmar välkomna med tips på redaktionellt innehåll. Kanske särskilt värdefullt för våra associerade partners, som erbjuder olika typer av tjänster och produkter för skidsverige. Två puffar per medlemsföretag ingår i medlemsavgiften, så hör av dig!

Vill du finnas med på sändlistan? Vill du tipsa om innehåll? Mejla info@slao.se! Du kan också prenumerera direkt från något av nedan brev. 

Ta del av tidigare nyhetsbrev

15-07-17. Senaste nytt med tips på sommarläsning från SLAO. Läs på webben.

15-07-10. Under dagarna i Almedalen presenterades en rapport om tillgänglighetens betydelse för destinationer i fjällvärlden. I veckans brev hittar du vår tf vds reflektioner kring rapporten, som kan sammanfattas i tre ord: samverkan, samverkan och samverkan! Läs på webben.

2015-07-02. I veckans brev informerar styrelsen om sina beslut och diskussioner från förra veckans möte. Vi bjuder också in till workshop angående framtidens utbildningar i SLAOs regi. Hur ser utbildningsbehovet ut i den mindre anläggningen? Och hur ser morgondagens lift- och pistmaskinsutbildning ut? Vi välkomnar ditt deltagande och dina synpunkter! Läs på webben

2015-06-18. I veckans brev finns mängder av tillfällen att ses, förkovra sig och byta erfarenheter. Fyll din höstkalender redan nu med möten du inte vill missa! Vi påminner också om vikten av att märka skidbacken korrekt. Detta med anledning av gäster som drabbats av olycklig märkning denna säsong. Att se över pistkartan är ett hett tips på ett bra sommarjobb. Läs på webben

2015-06-11. Veckans nyhetsbrev är som ett härligt fång brokiga midsommarblomster: medlemsnytt med modulbygge, minimässa i Göteborg och storseminarium på Arlanda. Dessutom, investeringar i skidsverige och massor av läsvärda framtidsspaningar. Och så klart, status kring SLAOs pågående förändringsarbete. Läs på webben

2015-05-29. Syrenen i blom! Skolavslutning och sommarlov! Och dags att börja planera för höstens händelser. Vi bjuder in till cykelsnack i Järvsö den 27 augusti och Svenska Skidförbundet, Branäsgruppen, SkiStar Sälen och Edsbyn IF Alpina bjuder in nya kollegor till sina verksamheter. Läs på webben

2015-05-28. Senaste nytt från Mikael Santoft, Svenska Skidanläggningars Organisations nyvalda ordförande. Läs på webben.

2015-05-13. Mikael Santoft, Svenska Skidanläggningars Organisations nyvalda ordförande, rapporterar från nya styrelsens första möte och berättar med egna ord om framtidens utmaningar, ambitioner och riktlinjer. Läs på webben.

2015-05-07. Med maj kom Mikael! Vid föreningens årsmöte i fredags valdes Mikael Santoft till ny ordförande. Ny i styrelsen är dessutom Lars Rundblom, från Branäsgruppen. Övriga i styrelsen var redan sittande eller valdes om. Vilka de fyra pristagarna är vet du kanske redan? Om inte, öppna brevet och gläds med fyra fina snöfantaster! Läs på webben.

2015-04-30. I veckans brev finns en inbjudan till snöseminarium i Östersund, där snö som inkomstkälla i framtiden står i fokus. Du får också se våra sprillans nya lifttekniker och dessutom veta varför 71 000 ungar är så otroligt glada! Läs på webben.

2015-04-21. Vi hinner inte avsluta säsongens utbildningsprogram innan det är dags att planera för nästa säsong. Vi vet vilka utbildningar det handlar om, men inte var vi ska genomföra dem. Kanske hos dig? Däremot vet vi exakt vem vi vill gratulera, när vi har sommarstängt och att vi gör en branschrapport i år igen. Och vi vet också att vi behöver din hjälp. Precis som vanligt. Läs på webben.

2015-04-16. Kommer du till Åre och årsmötet den 1 maj? I så fall ber vi dig att fylla i anmälningsformuläret på slao.se/arsmotenu! Efter årsmötet är det kanske dags att spänna av skidorna och hoppa upp på hojen istället? Cykelpatrullsutbildning är på gång i Isaberg, så se till att en av de åtta platserna blir din! Läs på webben.

2015-04-01. Äntligen! Enligt önskemål erbjuder vi nu möjlighet till kompetensutveckling i södra Sverige: Första hjälpen i skidbacken, Skidpatrull repetition och Cykelpatrull. Se till att en av platserna blir din. Se också till att boka din plats på årsmötet. Då tillkännager vi vilka som vinner våra årliga i priser, men till dess, håll tillgodo med de som nominerats. Grattis och glad påsk! Läs hela brevet

2015-03-26. Årsmöte i Åre den första maj. Kombinera sista svängen med vårsol, snösnack och festmiddag, där fyra pristagare ska hyllas för sina enastående insatser i Skidsverige. Anmäl dig senast den 17/4 på slao.se/arsmote. Om vi inte ses då, så hörs vi på telefon innan sommaren. Vi ringer alla skidanläggningar för att samla in årets data till vår årliga branschrapport. Säsongens liftomsättning, öppetdagar och skidåkardagar är det vi behöver. Tack för din hjälp! Läs på webben

2015-03-19. Dags för erfa-dag nummer två. Ola i Lofsdalen hälsar oss välkomna och bjuder på erfarenheter, visning och mat. Det blir även säkerhetssnack och strategiprat med representanter från Slao, så ladda med frågor och tankar du vill ta upp. Dessutom, i brevet tipsar vi om en tur till Norge eller en tur till Varberg. Läs hela brevet.

2015-03-12. Peter Jonasson är nygammal i Tänndalen och Pist & Parts AB är nygammal hos oss. Vi hoppas nya och gamla medlemmar vill mötas på våra kommande träffar: Lofsdalen 26/3, Riksgränsen 13/4 och sist och störst, årsmötet i Åre den 1/5. Välkomna alla! Läs hela brevet

2015-03-05. Besökskongress, energisamtal, skid- och snowboardlärar-SM och nästa erfarenhetsdag. Det finns mycket spännande och viktigt att medverka på under de kommande veckorna, för den som kan och vill. I brevet får du också veta vem Thomas Agneteg är och hur du kan köpa sjukvårdsprodukter till rabatterat pris. Läs hela brevet.

2015-02-26. Så kul det är att ses! Det var den känslan vi fick med oss hem i tisdags efter medlemsträffen i Isaberg. Vi tackar alla för väl genomfört medlemsmingel och till er som inte hade chans denna gång – vi kanske ses i Lofsdalen i mars? Eller i Riksgränsen i april? Väl mött! Läs hela brevet.

2015-02-19. Vi ser fram emot tisdagens snösnack på Isaberg, när säsongens första medlemsträff går av stapeln. Det ska bli kul att ses live! Ju fler vi blir, ju intressantare blir träffen, så häng på om du har möjlighet. Hur får du fatt på super-puman? Och hur får du 20 % rabatt på hjärtstartaren? Veckans brev ger dig svar. Läs hela brevet

2015-02-11. Välkommen på kursledarkurs i Funktionell skidåkning. Vill du bli Svenska Skidanläggningars kursledare på instruktörs och allmänmedåkarutbildning för biski och skicart är detta tillfället för dig. Läs hela brevet.

2015-02-06. Sportlov, skidor, snö. Ljuvligt klingande ordkombo! Tillsammans med Folksam tipsar vi om skidhjälmstest – få hjälmar klarar smällen. Tillsammans med Pantamera satsar Svenska Skidanläggningar på ännu ett pantrekord. Och tillsammans med TV4 presenterar vi snödjupet.
Läs hela brevet.

2015-01-29. Det är lite för tidigt att sjunga om sköna maj, men det är hög tid att bocka för första maj i kalendern. Då hälsar vi alla medlemmar välkomna till årsmöte i Åre. Val av ny ordförande, säsongsavslutande snösnack och prisutdelning står på agendan. Läs hela brevet

2015-01-22. Våra medlemmar uttrycker vikten av att ses. Att få möjlighet att träffa likasinnade, att ta del av andras erfarenheter och att slippa uppfinna hjulet på nytt – det är både värdefullt och givande! Årets första chans att mötas är i Isaberg den 24 februari och fokus ligger på snöläggning. Ett kärt, viktigt och avgörande ämne – så häng på! Läs hela brevet.

2015-01-15. Att H.K.H. Prins Daniel vurmar för uteliv och idrott i alla former vet säkert många. Att han idag gästat Hammarbybacken för att visa sitt stöd för Skidrådets samverkansprojekt Alla på snö vet nog färre. Prinsen medverkar inte i detta brev, men det gör Bosse, ny anläggningschef på Orsa Grönklitt. Läs hela brevet.

2014-12-19. Vi vet att ni alla har hemskt bråda dagar. Men försök även njuta av välfyllda magar. Har ni behov av att prata med oss, växeln är öppen utom röda dagar förstås. Hälsa till tomten och hans nissegäng, att vi ses i backen för julåkarsväng. Läs hela brevet.

2014-12-12. Säkerhet är vår hjärtefråga. Att verka för säkra anläggningar – för medarbetare såväl som gäster – är hela anledningen till Svenska Skidanläggningars Organisations existens. Vi vill bidra till en positiv utveckling, ur alla säkerhetsperspektiv. Vill du hjälpa till? Läs hela brevet.

2014-12-05. Torgny Johansson är både gammal i skidgården och nybakad pistör. Inför utbildningen ställde han sig frågan, hur mycket nytt kan jag egentligen lära mig? Svaret på den frågan, och svaret på hur många nya medarbetare som behövs inom svensk besöksnäring varje år får du i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning! Läs hela brevet.

2014-11-25. Säker synlig skidpatrull, stöldskydd och skipass. Det är veckans nyhetsbrev snabbsummerat. Läs gärna mer om varför den blå-gula jackan bara bärs av skidpatrullören och hur du kan stoppa snökanonstjuven. Och om du säljer skipass, läs gärna om olika kort som kanske dyker upp i biljettluckan! Läs hela brevet.

2014-11-14. Att ses live är ett sätt att både berika sig själv och sin verksamhet. Boka någon av säsongens träffar så du inte försitter en god chans till utveckling. Du kan också påverka träffarnas innehåll. Har du något att säga, anmäl en programpunkt till agendan. Vill du även synas i digitalt? Vi ger dig utrymme och tipsar om annonsering. Läs hela brevet.

2014-11-11. Hurra! Kung Bore är på gång och han har god hjälp av landets snökanoner. Att det är säsongsupptakt märks tydligt; anläggningar putsas och trycket på våra utbildningar är högt. Kanske är det någon av våra sex nya instruktörer som håller i din kurs? Och kanske är det du som tar emot någon av landets ungdomar på gratis friluftsdag i din skidbacke? Läs hela brevet.

2014-10-31. År 2020. Det är inte långt borta, men resan vi har framför oss är både lång och spännande – och med ny färdriktning. 20-punktsprogrammet kan sammanfattas i ett ord: gästfokus. Kontorsflytt, fler platser att verka från och nya samarbeten är viktiga komponenter för att närma oss skidåkargästen. Tillsammans med er går vi framtiden till mötes. Läs hela brevet.

2014-10-24. För dig som är arbetsledare i Åre, Sälen eller Hemavan/Tärnaby vill vi tipsa om Visitas kostnadsfria utbildning i kollektivavtalet och turistsupplementet på respektive ort. Vi vill också tipsa om matnyttiga anteckningar från Inspectas linbaneseminarium och tekniska kommitténs senaste möte. Läs hela brevet.

2014-10-10. Visste du att Sverige har den billigaste skidåkardagen i Norden? Eller att vi, efter de fyra outstanding största skidåkarländerna i Europa, kommer på första plats sett till antal skidåkardagar? Att årets branschrapport från Svenska Skidanläggningar kommit visste du nog – men inte att den strax landar ute hos alla medlemmar i tryckt version, tillsammans med affischer på säsongens utbildningar och träffar. Vi ser fram emot att ses. Läs hela brevet.

2014-09-26. Hur digitaliserade vi än blir, kan det verkliga mötet mellan människor aldrig ersättas. Att ses och pratas vid, öga mot öga, betyder alltid att nya insikter, nya affärsmöjligheter och nya vänner finns inom räckhåll. Välkommen till Svenska Skidanläggningars träffar denna säsong. Läs hela brevet.

2014-09-05. Sverige är fantastiskt! Inte minst med tanke på den underbara sommar vi lämnar bakom oss. Men vi i skidsverige vet att det som kommer nu inte heller är fy skam. Vinter och mörker är inte en trist motsats till sommar och ljus – det är bara en annan härlig årstid, fylld av annan glädje! Skidsverige har vaknat. Liftseminarium och workshops är på g. Säsongens kurser är spikade och instruktörerna taggade. Vi säger som Stenmark och co: De ä bar å åk! Läs hela brevet

2014-07-04. Nu är det sommarstängt på kontoret för Svenska Skidanläggningars Organisation. Vi finns på mejlen, men annars luftar vi pjäxtårna och knäböjer oss i form inför nya mysiga vinterupplevelser! Har du en stund över i hängmattan? Spana in och anmäl dig till säsongens utbildningar på slao.se, så ses vi på Idre Fjäll framöver! Och du, om du ännu inte hunnit fylla i årets skiddata-enkät är du fortfarande varmt välkommen med dina svar. Det räcker gott att du svarar på de frågor som är relevanta för din anläggning. Tack! Läs hela brevet.

2014-06-04. SLAO byter från brutet till kalenderbundet räkenskapsår. Nästa årsmöte blir därför i maj 2015. Du som är medlem i SLAO får nu chans att reservera din anläggnings namn med domänen .ski. Och så en påminnelse: tack för att du svarar på enkäten för årets skiddata senast den 5 juni. Läs hela brevet.


<