Platsannonser

Du som medlem i Svenska Skidanläggningars Organisation är välkommen att annonsera lediga tjänster här. Skicka din text och eventuell logotyp till info@slao.se

För dig som söker jobb i skidvärlden hoppas vi att du hittar något jobb som verkas spännande. Lycka till med ansökan.
SLAO

Hassela Ski Resort söker personal till skiduthyrning och skidshop


Vintern närmar sig och för säsongen16/17 söker vi personal för vår skiduthyrning och skidshop. Tycker du att sommaren är alldeles för lång? Längtar du efter att de första snöflingorna ska singla ner från himlen? Är du praktiskt lagd och trivs i med ett stundvis högt arbetstempo? Då är du kanske vår nya stjärna i skiduthyrningen!
Arbetstiderna är flexibla och både vardagar, helger och kvällar. Möjlighet till personalboende finns! 
Arbetsuppgifter

I skidhyran arbetar du med att utrusta våra gäster med rätt material efter förmåga och önskemål. Du kommer att hantera kassa och bokningssystem där alla ärenden registreras. Du kommer att arbeta med vallaservice och skötsel av utrustningen, allt för att den ska vara i toppskick för våra gäster! 
Arbetet kan även innebära andra arbetsuppgifter så som uppackning och skötsel av material samt bokning av skidskola. Vidare innebär tjänsten försäljning i vår skidshop där vi erbjuder våra gäster ett kompletterande sortiment av sportprodukter.  

Vem är du
Vi söker dig som älskar snö och brinner för utmaningen att skapa minnesvärda stunder för våra gäster. Har du tidigare erfarenhet från arbete i sportshop eller skidhyra ser vi det som ett plus! Du har ett allmänt skidintresse och gillar prylar. Vidare ser vi att du brinner för service och förstår vikten av att alltid leverera en bra produkt till våra gäster.  
Vi söker dig som:
-Är över 18 år
-Har lägst gymnasial utbildning
-Har kassavana
Meriterande är om du:
-Har tidigare erfarenhet från sportbutik eller skidhyra
-Har arbetat inom serviceyrken tidigare

Som person är du är du social och utåtriktad. Du är anläggningens ansikte utåt och arbetar hela tiden med gästen i centrum. På skidhyran är det stundvis ett högt tempo då många gäster vill ha sin utrustning och du är därför stresstålig och håller tungan rätt i mun. Att hantera flera saker samtidigt tycker du är roligt snarare är jobbigt och du trivs med en tillvaro där ingen dag är den andra lik. Du är inte rädd för att hugga i där det behövs och har nära till skratt. 
Personalboende finns att tillgå på anläggningen under hela säsongen. 

Vilka är vi
Hassela Ski Resort är en vintersport- och konferensanläggning i norra Hälsingland. Våra gäster är till stor del barnfamiljer men även campinggäster, dagsgäster från närområdet och andra grupper besöker vår anläggning. Hos oss är gästen i centrum och vårt mål är att alltid skapa vistelser över förväntan och minnesvärda stunder för alla våra gäster. 
Hassela Ski Resort erbjuder en varierad skidåkning med 20 nedfarter och 8 liftar. Preparerade längdspår finns i 2,5 km, 4 km och 8 km. Anläggningen består av både hotell och stugby där det sammanlagt finns närmare 1000 bäddar. På anläggningen finns också konferenslokaler, badanläggning, vintercamping, barer, restauranger, skiduthyrning och skidshop.

Övrig information
•Start: 23 december 
•Varaktighet/Arbetstid: Säsongsanställning – visstid  
•Lön: Enl. avtal 
•Placering: Hassela
•Sök tjänsten genom att maila CV och personligt brev till carolina.osterlund@hasselaski.se sportchef på Hassela Ski Resort. Vi går igenom urvalet löpande och har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på samma mail som ovan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så sök tjänsten redan idag!

Vi ser fram emot din ansökan! Hassela.jpg


(publ. 161012)

Säsongsjobba i Branäs vintern 2016/2017

Branäs är Sveriges femte största skidanläggning med 415 meters fallhöjd, tre kilometer långa åk, gondollift, expresslift och 28 nedfarter. Branäs ingår i Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag. Ta chansen och kom till ett utvecklande arbete i en härlig positiv skidmiljö. Detta är vinterns roligaste arbetsplats!


Lifttekniker

Som lifttekniker på Branäs Fritidscenter kommer du att ingå i teknikavdelningen. Ett arbetslag som säkerställer liftarnas mekaniska drift, samt all annan verksamhet som faller på teknikavdelningen hos en skidanläggning. Du kommer att arbeta med den dagliga verksamheten, men ha ditt fokus på våra liftar där du utför service och reparationer. Vi söker dig som har mekanisk/el utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Höghöjdsarbete sker regelbundet i de olika liftarnas master. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann och flexibel. Du trivs med att möta och ge service till våra gäster. Du har lätt för att arbeta i nära samverkan med andra, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt - att du är strukturerad, har ”ordning och reda” och kan ta egna initiativ. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna. 


Hur söker jag?

Skicka din ansökan till jobba@branas.se, bifoga ett personligt brev och din CV. Skicka din ansökan omgående då vi önskar tillsätta tjänsten snarast. Undrar du över något kan du ringa personalchef: Karin Modin Svärd, telefon 054-13 26 01 eller driftchef Magnus Locken 054-203 39 69.


Kungsberget.png


(publ. 161110)


Säsongsjobba i Kungsberget vintern 2016/2017


Kungsberget är Sveriges åttonde största skidanläggning och ingår i Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningskoncern. Anläggningen omsätter 60 miljoner och sysselsätter under säsong 160 medarbetare. Kungsberget har 1200 nybyggda och liftnära bäddar i lägenheter, parhus och Ski Lodge. Inför kommande säsong utvecklas ett helt nytt skidområde samt en toppmodern kopplingsbar 8-stolslift.

Ta chansen och kom till ett utvecklande arbete i en härlig positiv skidmiljö.


Pistmaskinsförare 

Som pistmaskinsförare ansvarar du för att preparera och underhålla alla våra pister och ”snöparker”. Det är du som ser till att alla backar är nypreparerade och fina till alla våra gäster som ska ut i backen på morgonen. Arbetet görs oftast när liftarna har stängts för dagen så du bör tycka om att arbeta ensam på kvällar och nätter. Du ska ha godkänd pistmaskinförarutbildning (SLAO) och vana från att ha kört pistmaskin. Det är också en fördel om du är skid- eller snowboardåkare. Eftersom arbetet i första hand sker nattetid så är det viktigt att du också kan upprätthålla en god rapportering och kommunikation med kollegor som arbetar under andra tider.


Hur söker jag?

Gå in på vår hemsida, http://rekrytering.branasgruppen.se/rekrytering-kng och fyll i ansökningsformuläret, bifoga ett personligt brev med nytaget foto och din CV. Du har också möjlighet att bifoga en videopresentation. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan snarast.  Undrar du över något kan du ringa personalchef: Karin Modin Svärd, telefon 054-13 26 01.


 Kungsberget.png


(publ. 161101)

Roligaste jobbet!  

Bjursås Skicenter och Camping AB söker personal.

Kom och var med i ett ungt gäng där vi har högt i tak och hjälps åt. Vi är ett litet gäng som jobbar stenhårt och det har snabbt givit resultat.

Vi har två krav på varandra –  att älska ta hand om gäster och vilja hugga i tillsammans. Resten lär vi dig! Innan jobbstart ser vi till att du får en komplett utbildning om vår anläggning och dina arbetsuppgifter. Tidigare erfarenhet är meriterande men inte ett måste.

De typiska tjänsterna vi har för vintersäsongen är:

• Pisten – snöläggare, liftvärd

• Restaurang – kock, köksbiträde, kassa & service

• Skidshop – kassa & service, verkstad

• Reception & logi – receptionist, lokalvård

Du kan läsa mer om tjänsterna nedan. Utöver detta är vi alltid intresserade av bra personer, så du tveka inte om du vill skicka in spontanansökan (i anställningsformuläret som ska fyllas i om du söker jobb får du då välja ett yrkesalternativ och sen skriva i texten att det är spontanansökan samt typ av tjänst du söker). 

Vi har tjänster både för säsongs- och timanställningar, vardag och helg. Du anställs i första hand för en tjänst, men i Bjursås arbetar vi alla tillsammans så att du ska vara beredd att rycka in även i andra positioner (självklart lär vi dig då det du behöver kunna). Vi följer kollektivavtal (HRF), ser gärna att du är över 18 år, har körkort och tillgång till bil.

För att söka, klicka på länken nedan. Har du frågor, tveka inte att slå oss en signal.

Till ansökningsformuläret (öppnas i nytt fönster)


Mer om tjänsterna:

Snöläggare: Inledningsvis på säsongen behöver vi producera snö i våra nedfarter. Som snöläggare har du till uppgift att placera ut, koppla upp, starta, stänga ned och flytta om snökanoner under en fortlöpande snöproduktion. Arbetet sker till stor del på skoter och fyrhjuling. Förarbevis och erfarenhet av att köra dessa fordon är viktigt. Jobbet är indelat i tre skift per dygn 'a 8 timmar där man jobbar två till tre personer i skiftlag. Man jobbar omväxlande så både dag och nattjobb är obligatoriskt.

Liftvärd: När vi har tillräckligt med snö i våra nedfarter och pistmaskinisterna gjort sitt jobb med att skapa en bra åkyta då är det äntligen dags att starta liftarna för våra gäster! Som liftvärd hjälper du våra gäster att trevligt och säkert komma på och av liften. Du är en av de viktigaste servicepersonerna och ambassadörerna i anläggningen! Du utför även enklare servicejobb på någon av våra sju liftar i anläggningen. Jobbet som liftskötare dig med stort hjärta för service till alla typer av mäniskor och som trivs i friska luften.

Restaurangbiträde: När gästerna varit ute i backen eller på andra aktiviteter är det ofta till restaurangen de kommer för att vila benen och äta något gott. Då är det vi som tar emot dem! Du som söker tycker om att arbeta med människor, brinner för service och tar egna initiativ i arbetet. Arbetsuppgifterna består av kassa, lättare servering, enklare bargöromål samt disk och plock.

Kock: Du som söker som kock ska gärna ha ett par års arbetslivserfarenhet, erfarenhet av à la carte och vara självgående i köket. Du bör självklart ha ett stort matintresse, vara service inriktad och tycka det är roligt att arbeta i högt tempo.

Köksbiträde/kallskänk: Arbetsuppgifterna består till största delen av att hjälpa kockarna med förekommande arbetsuppgifter i restaurangkök. Du som söker tycker om att arbeta med människor, brinner för service och uppskattar att ta egna initiativ i arbetet.

Skidshopen: Här hjälper vi våra gäster hitta rätt utrustning och skickar ofta med lite tips om både utrustning och skidteknik. Vi söker dig som brinner för utrustning och skidåkning – och ser gärna att du har erfarenhet inom området. Viktigt är såklart att ha god servicekänsla och positiv inställning – vi är ett gäng med full fart som tycker om att ha roligt tillsammans!

Skidskolan: Tillsammans med liftvärdarna och patrull är skidlärarna de viktigaste ambassadörerna i backen som både hjälper och har kul med gästerna. Som skidlärare blir du en av de viktigaste personerna i gästens semester; du hjälper självklart att utveckla skidåkningen och ha roligt i backen, men du blir även anläggningens ansikte mot gästen! Självklart brinner du själv för skidåkning – men även intresse av att ge service och ta om hand är jätteviktigt. Du bör ha minst första steget i Friluftsfrämjandets, Slao eller liknande grundutbildning och ha erfarenhet som skidinstruktör. Ett plus är om du även kan ha både skid- och snowboard-lektioner.

Receptionist: Receptionen är på många sätt navet i anläggningen och vårt jobb är väldigt viktigt för gästens trivsel. Du får hjälpa till med de frågor och funderingar våra gäster har, säljer logi, skipass m.m. på plats och via telefon/mail, uppdaterar hemsidan och hugger i ute i anläggningen. Ingen dag är den andra lik! Vi tror att du är en utpräglad serviceperson som tycker riktigt mycket om att inspirera och hjälpa de människor som vistas hos oss under sin ledighet. Ansvarsfull, stresstålig och flexibel (då vi är en liten anläggning måste vi kunna hjälpas åt på olika positioner).

Lokalvårdare: Vi söker nu medarbetare på säsong för städning av våra allmänna utrymmen samt veckostädning i våra stugor på anläggningen. Rollen är jätteviktig då du är en av de som ser till att anläggningen är fin och det är ordning & reda. Du möter gäster i arbetet därför behöver du ha ett glatt humör och vara serviceinriktad. Tiderna varierar, därför är det extra viktigt att vara morgonpigg, ha körkort och tycka om hugga i.​


logga-toppmeny.png

(publ. 161019)

Hassela Ski Resort söker skidlärare och eventpersonal

Om tjänsten
Vintern närmar sig och för säsongen16/17 söker vi skidlärare och eventpersonal. Tycker du att sommaren är alldeles för lång? Längtar du efter att de första snöflingorna ska singla ner från himlen? Är du kreativ och har barnasinnet nära till hands? Då är det kanske dig vi letar efter! 

Arbetstiderna är flexibla och både vardagar, helger och kvällar. Möjlighet till personalboende finns! 
Arbetsuppgifter
Som skidlärare kommer du arbeta med både grupp- och privatlektioner. Våra gäster är allt ifrån nybörjare till avancerade åkare i alla åldrar, både barn och vuxna. Arbetet innebär:
-planering och genomförande av skid- och/eller snowboardlektioner 
-event i skidskola, 
-konferensevent, 
-barnaktiviteter med vår maskot Benny bäver
-övrigt arbete inom skidskolan, exempelvis underhåll av barnområden och aktivitetsmaterial, planering och förberedning av kommande aktiviteter mm. 

Det finns även möjlighet att få arbeta med event och i vår sportshop och skidhyra. 

Vem är du
Vi söker dig som älskar snö och brinner för utmaningen att förmedla skidglädje till våra gäster. Kanske har du tidigare arbetat som skidlärare och ett plus är om du har skidlärar-/snowboardutbildning sedan tidigare. Du trivs lika bra på skidor i backen som i skor och har ett tålamod av guld. Du har ett intresse för service och förstår vikten av att alltid leverera en bra produkt till våra gäster.  
Vi ser det som ett plus om du har: 
- Tidigare erfarenhet från skidskola/event
- Erfarenhet från pedagogiskt arbete eller/och arbete med barn
- Har skidlärarutbildning från SLAO, Friluftsfrämjande eller likvärdig
Som person är du är du social och utåtriktad. Du är anläggningens ansikte utåt och arbetar hela tiden med gästen i centrum. Vi tror att du är pedagogiskt lagd, är social och kreativ och trivs med en tillvaro där ingen dag är den andra lik. Du är inte rädd för att hugga i där det behövs och har nära till skratt. Är du född på skidor och tror att du är rätt person för jobbet men saknar utbildning? Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och är du rätt person kan utbildning erbjudas. 
Personalboende finns att tillgå på anläggningen under hela säsongen. 
Vilka är vi
Hassela Ski Resort är en vintersport- och konferensanläggning i norra Hälsingland. Våra gäster är till stor del barnfamiljer men även campinggäster, dagsgäster från närområdet och andra grupper besöker vår anläggning. Hos oss är gästen i centrum och vårt mål är att alltid skapa vistelser över förväntan och minnesvärda stunder på snö.
Hassela Ski Resort erbjuder en varierad skidåkning med 20 nedfarter och 8 liftar. Preparerade längdspår finns i 2,5 km, 4 km och 8 km. Anläggningen består av både hotell och stugby där det sammanlagt finns närmare 1000 bäddar. På anläggningen finns också konferenslokaler, badanläggning, vintercamping, barer, restauranger, skiduthyrning och skidshop.

Övrig information
•Start: 23 december 
•Varaktighet/Arbetstid: Säsongsanställning – visstid  
•Lön: Enl. avtal. 
•Placering: Hassela
•Sök tjänsten genom att maila CV och personligt brev till carolina.osterlund@hasselaski.se sportchef på Hassela Ski Resort. Vi går igenom urvalet löpande och har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på samma mail som ovan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så sök tjänsten redan idag!

Vi ser fram emot din ansökan! 


Hassela.jpg

(publ. 161012)

Kungsberget söker projektledare barmark & event 

Kungsberget är en skid- och fritidsanläggning som ägs av Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningskoncern. Anläggningen omsätter 55 miljoner och har under de senaste åren förvandlats från en dagskidanläggning till en växande skidort med 1500 liftnära gästbäddar. Nu tar Kungsberget nästa stora kliv och satsar på barmarkssäsongen. Vi söker därför dig som vill vara med och bygga upp en stabil året-runt verksamhet med fokus på barmarksaktiviteter och event.

Som projektledare för barmarkssäsongen bedriver du kartläggning och utveckling av nya produkter utifrån givna riktlinjer samt tar fram underlag och kalkyler för beslutsfattande. Du arbetar operativt i den dagliga driften av barmarksverksamheten och praktiska arbetsuppgifter såsom att röja och underhålla leder, aktiviteter etc. ingår i arbetet. Vidare arbetar du också med införsäljning och genomförande av event i vår arena, sommar som vinter och bistår övriga avdelningar vid behov.
Du bedriver verksamheten utifrån fastställd budget och rapporterar direkt till platschefen.
Som ett företag i ständig utveckling kommer tjänsten vidareutvecklas i takt med att verksamheten utvecklas och nya arbetsuppgifter kommer tillkomma.

Allmän kravprofil

Vi söker dig som har en stark drivkraft, stort engagemang och ett gediget intresse av varje detalj i serviceyrket. Du måste gilla ett högt arbetstempo och alltid ha en strävan att utveckla dig och din arbetsplats. Du är van att arbeta mot mål och resultat och har förmågan att omsätta kreativa idéer till realistiska mål. Stor vikt läggs på personlig lämplighet samt att du har erfarenhet av liknande arbete. Du har lätt för att arbeta i nära samverkan med andra, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt – att du är nytänkande, drivande, strukturerad, ekonomisk och anpassningsbar. Du har goda kunskaper i Microsoft Office.

Din bakgrund

Du har en meriterande CV som bland annat bestyrker en väl utvecklad servicekänsla och har en god förmåga till relationsskapande samt försäljning. Du är van vid att arbeta målinriktat och har erfarenhet av att arbeta projektbaserat. Du är dessutom en friluftsmänniska som gillar att vara ute i naturen.
Tjänsten är en fast anställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor kontakta oss:

Vi ser fram emot att träffa dig för en personlig intervju. Sista ansökningsdatum är den 30 okt. Sänd ditt personliga brev och cv via jobba@kungsberget.se. Skriv: ”Projektledare Barmark Kungsberget” i ämnesrutan.
Önskar du ytterligare information kring tjänsten hör av dig till personalchef Karin Modin Svärd 054-132601.

Du kan också läsa om tjänsten på Kungsbergets hemsida. Klicka här!


Kungsberget.png


(publ. 161006)

Längdinstruktör i Skistar Sälen


Skidskolan Skistar Sälen söker längdinstruktör. Skidskolan i Sälen är ett affärsområde som ingår i koncernen SkiStar AB. Under vintersäsongen arbetar totalt ca 180st säsongsanställda skidinstruktörer.

Vi söker dig som är intresserad av längdåkning, har tävlat eller tränat i klubb tidigare. Utbildning är inte ett krav men det är meriterande. Har du inte utbildning ordnar vi utbildning innan du börjar.  

Tjänsten innefattar att hålla privatlektioner, boka lektioner samt att utföra service och valla skidor i vårat längdcenter. 

Du jobbar ca 30 timmar i vecken. På ett rullande schema.  Anställningsperioden är från ca 2016-12-15 till 2017-04-16 Lön enligt HRF kollektivavtal. 

Ansökan eller frågor rörande tjänsten skickas till: jonas.edlund@skistar.com 

Vi ser fram emot din ansökan. 

Med vänlig hälsning Skidskolan Skistar Sälen 

ladda_ned.png 


(publ. 160930) 

Skistar Vemdalen söker arbetsledare till skidskolan Vemdalsskalet 

Om Vemdalen 

SkiStar Vemdalen fortsätter att växa – vi vill fortsätta vara den personliga skidorten med stort hjärta och omtanke för våra gäster. De stora satsningarna i våra skidområden kombinerat med nytt boende, restauranger, evenemang har gjort att Vemdalen har tagit de första stegen från att vara en skidanläggning till att bli en skidort som både är modern och genuin.  

Om tjänsten 

Skistar Vemdalen söker arbetsledare med uppdrag att ansvara för skidskolan på Vemdalsskalet. Skidskolan är en egen avdelning på Vemdalsskalet. Du blir ansvarig för en arbetsgrupp om ca.15-25 st skidinstruktörer som tror på skidglädje, utveckling och utbildning som medel för att nå högsta möjliga gästnöjdhet. 

Tjänsten innefattar 

Ansvar för den dagliga driften av avdelningen. Det innefattar arbetsledning, coaching av personalen, medarbetarsamtal, veckomöten med personalen samt schemaläggning och timuppföljning m.m.  Tjänsten innefattar även arbete med lektioner och internutbildningar samt att driva och utveckla vårt Vallekoncept.   Självfallet är optimering av drift en viktig del i det dagliga arbetet. Du kommer att rapportera till Sportchef på Vemdalsskalet. 

Vi söker dig 

Som är trygg i din ledarroll och som gärna har erfarenhet av arbetsledning och att driva en verksamhet självständigt. Du brinner för att utveckla skidskola och ditt ekonomiska sinnelag genomsyrar ditt sätt att verka. Skidlärarexamen är ett krav och erfarenhet av arbete som instruktör på SLAO:s skidlärarutbildningar är meriterande, så även arbete med datasystemen WinSkiss, ERC och Excel. 

Placeringsort Vemdalsskalet. Tillträde 1/11-2016, varaktighet 30/4-2017. Lön enligt avtal.  

Vill du jobba med oss, skicka en ansökan till: palle@vemdalen.com senast den 16/9. Observera att intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

För frågor om tjänsten maila eller ring Palle Andersson; 070-683 54 47 

Välkommen med din ansökan!  

SkiStar AB (publ) är sedan 1994 noterat på Stockholmsbörsen. SkiStar äger och driver skidanläggningar i Sälen, Åre, och Vemdalen samt de norska skidanläggningarna Hemsedal och Trysil. Huvudsakliga verksamhetsgrenar är liftar, stuguthyrning, sportbutiker, skidskola samt fastighetsförvaltning. 

SkiStar Vemdalen, Nya landsvägen 58, SE-840 92 Vemdalen Tel +46 (0)280-880 50 | SkiStar AB Org. nr: 556093-6949 | www.skistar.com 


Vemdalen.jpg

ladda_ned.png

(publ. 160913)

LIFTTEKNIKER I VALLÅSEN

Vallåsen erbjuder dig en vinterupplevelse med långa backar, stora åkytor, två stolliftar och tre släpliftar, skiduthyrning och tillhörande service. Vi vet att du måste åka långt norrut för att hitta en upplevelse som överträffar den Vallåsen erbjuder.Vallåsen ingår i Branäsgruppen som är Sveriges största privatägda liftkoncern. Branäs, Kungsberget och Vallåsen ingår i koncernen och innehar ett nära samarbete. 

Som lifttekniker i Vallåsen ingår du i ett litet arbetslag på teknikavdelningen som tillsammans med medarbetare från skidområdet utgör grundstommen för att verksamheten i hela skidområdet ska fungera. Huvuduppgiften är att säkerställa liftarnas mekaniska drift, så att de alltid fungerar under säsongens öppetdagar. Utöver det ansvarar teknikavdelningen även för underhåll och reperationer på fastigheter, snösystem och fordon, så som pistmaskiner och snöskotrar. Du kommer att arbeta med den dagliga verksamheten, men ha ditt fokus på våra liftar där du utför service och reparationer. Höghöjdsarbete sker regelbundet i de olika liftarnas master och du kommer även ingå i ett evakueringsteam. Som lifttekniker är du även Pistör/Sjukvårdere behjälplig vid olyckor. 

Vi söker dig som har mekanisk/el utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann och flexibel. Du trivs med att möta och ge service till våra gäster. Du har lätt för att arbeta i nära samverkan med andra, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt – att du är strukturerad, har ”ordning och reda” och kan ta egna initiativ. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna. 

Varaktighet, arbetstid, visstidsanställning 3 - 6 månader

Heltid, tillsvidareanställning /heltid

Tillträde, enligt överenskommelse

Lön, fast månads- vecko- eller timlön

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2016-09-18

Sänd ditt personliga brev och cv viajobba@vallasen.se. Skriv: "Lifttekniker" i ämnesrutan. Sista ansökningsdag är 18 september.

Vi tar emot ansökan via e-post:jobba@vallasen.se

Kontaktpersoner:

Jesper Malmquist 054-132648 Platschef: jesper.malmquist@vallasen.se

Karin Modin-Svärd, personal chef, Branäsgruppen, 054-132601 karin.modin-svard@branas.se

Arbetsgivare:

Vallåsens Fritidsanläggning AB

Postadress

Vallåsens Fritidsanläggning AB 

Yllevad 154 

31298 VÅXTORP  

Telefon och webbplats

Tel: 054-132601

E-post: jobba@vallasen.se


Vallasen_RGB_platta.jpg


(publ. 160831)

Idre Fjäll söker medarbetare

Idre Fjäll är en av Norden populäraste fjällanläggningar med verksamhet och aktiviteter hela året. Anläggningen har 800 stugor och lägenheter direkt vid skidbackarna samt 550 000 gästnätter under året. På Idre Fjäll finns 42 nedfarter och 34 liftar, sporthall med inomhusbad, restauranger, nöjen och över 150 olika sommaraktiviteter. 

Driftavdelningen på Idre Fjäll söker nu ett antal medarbetare i ansvarsposition inom dessa områden; Lift/skidpatrull, snökanon, pistmaskin, säkerhet, park, ski-cross och Drifttekniker. Känner du igen dig i något av områdena och vill vara med och utveckla och driva vår verksamhet framåt. Välkommen med din ansökan.

Vi söker dig som:

 • Är positiv, glad och utåtriktad och kan prata inför grupp.
 • Tycker om att möta människor och har lätt för att samarbeta.
 • Är systematisk, effektiv och driftig.
 • Brinner för uppgiften och har ett genuint engagemang.
 • Är flexibel och kreativ då arbetsdagen kanske inte blir som det är tänkt.
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Har mycket goda ledaregenskaper.
 • Är en mycket van skidåkare.

Kravspec för tjänsterna

För att klara tjänsten tror vi att du har:

 • Flerårig erfarenhet från sjukvård/säkerhetsarbete med tillhörande utbildningar.
 • Flerårig erfarenhet från parkbyggnationer och ski-crossbanor.
 • Tekniskt kunnande inom driften på en skidanläggning.
 • Event erfarenhet.
 • Kvalifikationer för att arbeta på hög höjd.
 • Pistmaskinkörning
 • Erfarenhet från snöläggning
 • Ledarskapsutbildning
 • Förarbevis på snöskoter eller körkort utfärdat före 2000.

Tjänsterna innebär:

 • Du ansvarar tillsammans med arbetsledare för resp. område för att följa upp och planlägga den dagliga driften.
 • Delaktig i schemaläggning.
 • Du ska ha förmåga att kunna arbeta i ett högt tempo och ta snabba beslut.
 • Driftledare där du har kan svara för företaget mot gäst och leda en insats för företagets räkning vid händelse av lavin eller stolevakuering samt övergripande dagligt beslut som rör driftverksamheten.
 • I din anställning kommer personliga ansvarsområden finnas som du utvecklar tillsammans med ansvarig arbetsledare.

Följande är meriterande:

 • Skidpatrullutbildning Höghöjdsutbildning
 • Pistmaskinsutbildning
 • Lavin 1-2
 • Arbete på fjällanläggning
 • Sprängutbildning
 • SLAOs liftutbildningar 
 • El utbildad
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Anställningsform

 • Schemalagd arbetstid
 • Säsongsanställning vintersäsong
 • Andra arbetsuppgifter på företaget kan förekomma.
 • Praktiska anställningstester kan komma att genomföras.

Kontaktpersoner

Jonny Persson, 070-667 61 12, Jonny.persson@idrefjall.se

Mattias Franzén, 070-653 10 60, mattias.franzen@idrefjall.se

Lön enligt hrf avtal. 

HRF representant

Hans Kristiansson, 070-614 12 82, hans.kristiansson@idrefjall.se

Ansökan

Mailas eller skickas till Jonny Persson Box 202 790 91 Idre, Jonny.persson@idrefjall.se

Sista ansökningsdag är: 2016-08-26

Arbetsgivare

Stiftelsen Idre Fjäll

Idre Fjäll

790 91 Idre


Idrefjall_logo.jpg


(publ 160809)


LIFTTEKNIKER, KLÄPPEN SKI RESORT

Vi på Kläppen Ski Resort söker nu en lifttekniker för kopplingsbar lift till vårt fantastiska gäng!

Som lifttekniker jobbar du med den dagliga driften samt underhåll & funktion av liften. I arbetsuppgifterna hjälper du till vid på- & avstigning vid liftstationen, utför dagliga rutinkontroller och dokumentation på all utrustning för att säkerställa den dagliga driften.

Du som söker tycker om det personliga mötet med gäst & gästservice och bör ha tidigare erfarenhet av moderna kopplingsbara liftar, god datavana samt vara tekniskt kunnig. Du bör ha arbetat med liknande tjänst några år, vara flexibel, strukturerad. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i vårt team. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Tjänsten innehåller kvälls- & helgarbete så B-körkort & tillgång till egen bil krävs.

Tjänsten är en visstidsanställning med start september 2016. Arbetstiden är 40 tim/v. Lön enligt kollektivavtal.

Sista ansökningsdag 15 augusti 2016, ansökningar skickas in via jobb.klappen.se

Vid frågor angående tjänsten kontakta Tomas Berg, 070-6797262 eller tomas.berg@klappen.se


Klppen_webb.jpg

(publi. 160729)


Skistar Sälens Liftavdelning söker ledare

Just nu söker på vi på liftavdelningen i Sälen två nya medarbetare att stärka upp vårat team inom våra områden snö, maskin & pist.

Den ena tjänsten som Områdesansvarig Arbetsledare för snö, maskin & pist så ansvarar du för våra grupper med snöläggare samt pist, gräv och lastmaskinsförare. Du kommer att rapportera till ansvarig affärsområdeschef samt ingå i avdelningens ledningsgrupp för Sälen.

I den andra tjänsten som Maskinledare ansvarar du för den dagliga driften på våra pist-, last- och grävmaskiner på vårat skidområde Tandådalen/Hundfjället. Du kommer att rapportera till områdesansvarig arbetsledare samt ingå i avdelningens lokala ledningsgrupp för Tandådalen/Hundfjället.

Vi söker dig

Vi söker dig med tidigare dokumenterad erfarenhet av en ledarroll eller liknande utbildning. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom maskinhantering. Vidare tror vi att du är serviceinriktad, ärlig, lyhörd, engagerad och nyfiken med ett brinnande intresse för gästservice, människor och skidåkning. Det är meriterande om du har dokumenterade utbildningar för att få framföra pist-, gräv- samt lastmaskiner inom arbetet. B-körkort ser vi som ett krav.

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: 6 månaders provanställning med möjlighet till tillsvidare

Lön: Enligt avtal

Ansökan: Skicka din ansökan till johan.pettersson@skistar.com. Sista ansökningsdag är 19:e Augusti. Observera att intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

 

 

ladda_ned.png

(publ.. 160707)

Hemavan Alpint AB driver fjällanläggningen i Hemavan i Lappland. I företaget ingår skidsystem med liftar och nedfarter samt längdspår, skidshopar med försäljning och uthyrning samt skidskola och andra fjällaktiviteter. Företagets verksamhet omfattar även restauranger. Säsongen 2016 hade Hemavan Alpint 171 000 skiddagar. Mer information finns på www.hemavanatarnaby.com.

 

Fjällchef till Hemavan

Vill du arbeta med ditt största intresse? Uppskattar du dessutom den livskvalitet som fjällen kan erbjuda? Vi söker dig som vill ta ett totalansvar för vår fjällavdelning i Hemavan, där personal, resursallokering och gästupplevelse ligger i fokus.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som fjällchef kommer du dagligen leda och fördela arbetet på fjället så att utbud av service och säkerhet upplevs som den topprodukt vi vill leverera. Arbetet innefattar även rekrytering, utbildning och schemaläggning av medarbetarna på alla fjällets avdelningar. Du ansvarar för att medarbetarna får nödvändig introduktion och internutbildning.

Tjänsten innebär att du har drift- budget- och personalansvar över vår fjällavdelning som innefattar drift av liftar, bemanning, skidpatrull, pistmaskin, snowpark, skidskola, de event som sker i vårt skidområde, samt vår egen verkstad som tar hand om vår maskinpark. Du arbetar aktivt för en kostnadseffektiv snöproduktion med en så tidig start av säsongen som möjligt. Du har ansvar över att upprätthålla ett bra informationsflöde gentemot våra gäster samt inom egna avdelningar. Du svarar direkt mot VD och sitter i den lokala ledningsgruppen.

Din profil

Vi tror att du har en utbildning inom ekonomi och/eller turism, samt erfarenhet av att leda personal, gärna inom turistnäringen. Det är meriterande om du har hög teknisk kompetens gällande liftar, handhavande av vår maskinpark och snöproduktion samt säkerhet. För att trivas med denna tjänst bör du ha ett genuint skidintresse.

Som person är du målorienterad och trivs med att arbeta i en organisation i ständig utveckling och utmanas av att finna nya sätt att lösa uppgifter på. Du har en god social förmåga och trivs när du får ta ansvar.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering AB. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta antingen Thomas Ringbrant; VD, via mejl thomas.ringbrant@hemavantarnaby.com alt. tfn: 070-39 23 662, eller Elin Wiklund på Clockwork, via tfn: 0733-51 27 11.  Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 17 juni 2016, via www.clockworkpersonal.se. Tillträdesdatum 8 augusti 2016.


Hemavan.jpg


(public. 160603)B-Sted of Sweden söker säljare

Vill du ha ett omväxlande arbete med många sociala kontakter? Tycker du om att möta nya människor som brinner för vintersport? Då kommer du trivas hos oss på B-stedt of Sweden.

Vi söker dig med bakgrund inom alpin tävlingsåkning, skidskola eller anläggning som har ett brinnande intresse för skidbranschen, och vill vara med att utveckla produkter för den alpina sporten.

B-stedt of Sweden AB är ett Degerfors baserat företag aktivt inom alpin skidsport och erbjuder ett brett sortiment av Break-A-Way och Beyond-X produkter till alpina klubbar samt liftanläggningar.

Under senare år har ytterligare produkter från b.l.a. OrangeFox, Milwaukee, X-GLOO, HEAD och Mr.Snow tillkommit.

Gemensamt för alla produkter är hög kvalitet och funktion. B-stedt of SWE AB tillför sedan en hög servicegrad samt human prisbild.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med både Svenska och Norska skidförbunden samt liftanläggningsorganisationerna.

Utöver detta driver företaget även en egen syfabrik i Polen, samt försäljning via ett internationellt nätverk av distributörer.

 

Arbetsbeskrivning

Vi lägger stor vikt vid att hitta duktiga medarbetare som kan resa och serva våra kunder på t.ex. skidgymnasium, skidanläggningar och klubbar. Vi har vår utgångspunkt från huvudkontoret i Degerfors.

 • I arbetet ingår det att göra kundbesök hos skidgymnasium/klubbar och alpina anläggningar.
 • Marknadsföra våra produkter på utvalda ungdomstävlingar och träffar.
 • Planera sin egen arbetstid och resande.
 • Delaktighet i vår produktutveckling.

För jobbansökning eller mer info, kontakta oss på b-stedt@b-stedt.se

Vi ser fram emot att höra från er!


bstedt1.jpgbstedt2.jpgbstedt3.png (public. 150828)

Köksmästare

Branäs Fritidscenter AB

Branäs Fritidscenter AB ingår i Branäsgruppen som är Sveriges största privatägda liftkoncern med skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Storstenshöjden och 12Mannabacken.

 

Branäs är en av Sveriges största vintersportanläggningar med 8 800 liftnära bäddar i stugor, lägenheter och Lodger. Här får du härlig skidåkning med 415 meters fallhöjd och 3 km långa åk, gondollift och 28 nedfarter. Vi är en av Sveriges snabbast växande skidorter och det sker ständigt förändringar och nya investeringar. Branäs har ett tydligt familjefokus och vi är kända för att vara Sveriges bästa skidort för barnfamiljer.

 

Vi söker nu 2 köksmästare på säsong (oktober-april)

 

Köksmästare i byn

Vid foten av storbacken och i mitten av Branäs by ligger Brant´s Bar & Restaurang, Klarans kök och Dalmans pizzeria med totalt 400 platser. Vi har en även en uteservering med 200 platser. Vi serverar allt ifrån frukost och fika till lunch, a la carte, pizza och nattmat. Vi kör Värmlands skönaste After Ski med livemusik och pjäxdans. Vi har även nattklubb med DJ och live musik.

 

Köksmästare på berget

I Ladanhuset på Branäsberget har vi två restauranger och en bar. Här kan du avnjuta rejäla luncher och goda a la carte-middagar i mysig och rustik miljö i vår restaurang Ladan samt lunch och kvällsbufféer på Logen. Där finns det ca 250 sittplatser och ca 100 platser ute på vår veranda. Här har vi även förmodligen en av de mysigaste barer du kan finna någonstans.

 

Arbetsuppgifter som köksmästare på någon av ovanstående enheter omfattar bl a. att följa budget, riktlinjer och arbetsrutiner samt att utveckla arbetet runt det. Du ansvarar förutom det för alla inköp samt schemaläggning och den dagliga driften av köket. Du säkerställer beställningar, både vad gäller a la cartegäster och grupper. Du rapporterar löpande till ledningen och bidrar med utvecklingsförslag.

 

Vi söker dig som är kreativ, drivande, samt är en god organisatör. Du är lätt att samarbeta med och är flexibel i ditt arbete, och ser möjl

<