Läkarens roll vid omhändertagandet i skidbacken

Drygt 2 miljoner människor åker utför i Sverige varje år. På Sveriges skidanläggningar inträffar varje vinterskador med krav på professionellt omhändertagande. De flesta insatser på skadeplatsen görs av skidpatrullen, som sedan många år tillbaka får sin grund- och vidareutbildning av SLAO. På många anläggningar tjänstgör dessutom läkare, vilka rekryteras från olika medicinska specialiteter. Läkarna fungerar som backläkare och i många fall även som mottagningsläkare vilka direkt handlägger olika typer av skidskador. Läkare erbjuds nu en skräddarsydd utbildning i principer och handhavande av materiel som tillämpas och används av skidpatrullen och på de mottagningar som finns på skidorterna. Målsättningen är att ge kunskap om innehållet i skidpatrullutbildningen samt möjlighet att tillsammans med patrullörer göra omhändertagande i terräng samt genomföra god handläggning på mottagning. Utbildningen lägger stor vikt på praktiska moment och övningar och ger möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med kolleger från hela landet. Kursmål: Skallskador, buk- och bröstkorgsskador, ortopedi, hypotermi och kylskador, medicinska åkommor, graviditet och gynekologi, barn ortopedi, bemötande, läkemedel i kyla, lavinmedicin, lavinräddning, SLAO:s verksamhet, helikoptersamverkan, föreläsningar, praktiska övningar, samverkan skidpatrull. För Läkarutbildningen i Åre bokas boende och mat bokas direkt via Tott Hotell. 0647-150 00. Utbildningen bokas på denna hemsida genom att klicka på boka knappen uppe till höger.

Kursinnehåll

Drygt 2 miljoner människor åker utför i Sverige varje år. På Sveriges skidanläggningar inträffar varje vinter skador med krav på professionellt omhändertagande. De flesta insatser på skadeplatsen görs av skidpatrullen, som sedan många år tillbaka får sin grund- och vidareutbildning av SLAO. På många anläggningar tjänstgör dessutom läkare, vilka rekryteras från olika medicinska specialiteter. Läkarna fungerar som backläkare och i många fall även som mottagningsläkare vilka direkt handlägger olika typer av skidskador. Läkare erbjuds nu en skräddarsydd utbildning i principer och handhavande av materiel som tillämpas och används av skidpatrullen och på de mottagningar som finns på skidorterna. Målsättningen är att ge kunskap om innehållet i skidpatrullutbildningen samt möjlighet att tillsammans med patrullörer göra omhändertagande i terräng samt genomföra god handläggning på mottagning. Utbildningen lägger stor vikt på praktiska moment och övningar och ger möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med kolleger från hela landet. Kursens delar: skallskador, buk- och bröstkorgsskador, ortopedi, hypotermi och kylskador, medicinska åkommor, graviditet och gynekologi, barnortopedi, bemötande, läkemedel i kyla, lavinmedicin, lavinräddning, SLAOs verksamhet, helikoptersamverkan, föreläsningar, praktiska övningar, samverkan skidpatrull.Boka boende och mat till utbildningen i Trillevallen.I utbildningspriset ingår fika och lunch(boende, frukost och middag ingår ej). Vill du boka boende och halvpension(frukost, middag, boende) bokas det direkt via Trillevallens Högfjällshotell på tel. nr. 0647-360 90. Pris boende i hotellrum med eget bad och WC eller lägenheter med delat bad och WC. Enkelrum med linne, avresestäd och halvpension( endast frukost och middag) 495kr/dygn per person. Del i 2-bäddsrum med linne, avresestäd och halvpension( endast frukost och middag)  395kr/dygn per person. För deltagare med eget boende ingår dagpaket med för, eftermiddagsfika och lunch, 205kr per person och dag. Pris för utbildningen inklusive dagpaket alla dagar 8230kr ex moms.Alla priser är exklusive moms.Läs mer om Trillevallens Högfjällshotell här.   

Kursfakta

  • Kurslängd: 6
  • Förkunskaper: Leg läkare. AT i mån av plats.
  • Kursmål: Skallskador, buk- och bröstkorgsskador, ortopedi, hypotermi och kylskador, medicinska åkommor, graviditet och gynekologi, barn ortopedi, bemötande, läkemedel i kyla, lavinmedicin, lavinräddning, SLAO:s verksamhet, helikoptersamverkan, föreläsningar, praktiska övningar, samverkan skidpatrull.
  • Kursavgift exkl moms: 9.125 kr
    Kursavgift inkl moms: 11.406 kr
Det finns för närvarande inga tillgängliga kurstillfällen.
<