Skidor – Instruktör 1

Det första steget i skidlärarutbildningen ger dig grunderna och verktygen för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna på grundnivå. Under utbildningens sju dagar varvar vi skidåkning med teori, vilket innebär att du kommer vistas i både skidbacken och lektionssalen. Det vi går igenom i teorin testas i praktiken. Efter genomförd och godkänd utbildning kan du söka jobb som skidlärare. En nyhet från och med säsongen 2014-15 är krav på minst en veckas praktik eller självständigt arbete med skidelever mellan Skidor instruktör steg 1 och Skidor instruktör steg 2. Undantag kan göras via förfrågan till Svenska skidanläggningar från ansvarig på skidskola, skidklubb eller motsvarande Kursmål: Teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap för grundnivå, barns utveckling. I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Kursinnehåll

Det första steget i skidlärarutbildningen ger dig grunderna och verktygen för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna på grundnivå.Under utbildningens sju dagar varvar vi skidåkning med teori, vilket innebär att du kommer vistas i både skidbacken och lektionssalen. Det vi går igenom i teorin testas i praktiken. Efter genomförd och godkänd utbildning kan du söka jobb som skidlärare. En nyhet från och med säsongen 2014-15 är krav på minst en veckas praktik eller självständigt arbete med skidelever mellan Skidor instruktör steg 1 och Skidor instruktör steg 2. Undantag kan göras via förfrågan till Svenska skidanläggningar från ansvarig på skidskola, skidklubb eller motsvarande.Kursens delar: teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 45,5 timmar.Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Boka boende, mat och skipass till utbildningen i Idre.Prisförslag boende med avresestäd i flerbäddslägenhet, del i dubbelrum en vecka, ankomst dagen innan utbildningsstart, från 1240kr per person.Priset gäller vid bokning senst 3 veckor innan utbildningsstart, därefter bokning mot ordinarie pris.För att boka boende, mat och skipass till utbildningen på Idrefjäll klicka här.

Kursfakta

  • Kurslängd: 7
  • Förkunskaper: God skidfärdighet – åker sväng i sväng i brant backe.
  • Kursmål: Teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap för grundnivå. Barns utveckling. Teori 19 timmar, praktik 45,5 timmar.

Kurstillfällen

2 dec Skidor – Instruktör 1 Vemdalsskalet Anmäl
20 jan Skidor – Instruktör 1 Stöten Anmäl
7 apr Skidor – Instruktör 1 Åre Anmäl
<