Skid- och snowboardinstruktör

Det är ett privilegium att få arbeta som skid- eller snowboardinstruktör. Varje dag möter du människor med öppna sinnen och en iver att lära. Samtidigt befinner du dig i den vackraste arbetsmiljön som finns – den svenska vintern.

Att arbeta som skid- eller snowboardinstruktör innebär att ge – av sig själv, sin kunskap och av sin erfarenhet. I snålblåst och yrsnö kan yrket kännas tufft och krävande, men ju svårare uppgiften är desto större är tillfredsställelsen över att klara den.

En skid-/snowboardinstruktör måste älska sitt yrke. Det är din uppgift att oberoende av väder, vind och andra förhållande, förmedla den kärleken till dina elever. Din roll som instruktör kan ofta vara avgörande för gästens minnen från semestern och om de väljer att komma tillbaka nästa säsong.

Om du har god skid- eller snowboardvana och är genuint intresserad av människor i alla åldrar får du genom våra skidskoleutbildningar chansen att arbeta som professionell skid- och snowboardinstruktör.

Du som har något eller några års erfarenhet av arbete i skidskola kan fylla på med mer kunskap. Kanske vill du bredda dina kunskaper inom ytterligare en disciplin? Då är Crossoverutbildningarna perfekt för dig!
Du kanske vill utbilda dig till Parkinstruktör. SLAO arrangerar instruktörsutbildningar i två steg för parkinstruktörer. Nedan har du länkar till alla instruktörsutbildningar där du kan läsa mer och göra anmälan.
 

SLAOs utbildningar är godkända av Svenska Skidrådet och ger därmed behörighet att deltaga i Svensk Skidlärarexamen. Läs mer om examen här. 

SLAOs Skid och snowboardinstruktörutbildningar hittar du i menyn till vänster eller via länkarna nedan eller på www.visitaakademin.se

      

 

Testdagar – Skidor
Instruktör 3 | Instruktör 4

För att göra anmälan på steg 3 och 4 kärvs att du genomför testdag inför respektive kurssteg. Läs mer om hur det fungerar på länken nedan.

Två testtillfällen ingår i utbildningspriset, därefter 500 kr inkl moms per testtillfälle. Anmälan senast 2 veckor före respektive testdag. Minimiantal på testdagarna är 8 deltagare. Läs mer om hur testet går till och om bedömningskriterierna här.  För aktuella testtillfällen och anmälan klicka här! 

 
 Testdag-Skidor


Har du frågor – kontakta Torbjörn!
Tel 063-13 23 95
utbildning@slao.se

 

<